Banderoll

Uncrowned king of marketing

Typer

Standardbanderoll 510g

La Tour

Polyester

Dekorduk

För andra material än standardbanderoll kontakta oss på Printan.

BBanderoll är ett samlingsnamn för olika typer av vepor, och reklamartiklar. Banderoll För oss är dock banderoll när man printat på plastväv.

Banderoll har varit på tapeten ända sedan man giljotinerade adelsmän i Frankrike på 1700-talet ända till idag då man använder dem som marknadsföring mestadels inom sponsring men även för egen marknadsföring.

GRUNDPELARNA

Banderoll är gjord av vävd pvcplast som man printar på. Hållbarheten är ca 5-7år beroende på miljö. Färgen håller sig fin länge och så länge banderollen klarar sig från dom värsta stormarna håller den fysiskt också. Kapellväven som många kallar den är mjuk och blåser inte sönder som presenningar eller flaggor.

FÖRDELAR

Banderoll har många fördelar som gör den till den okrönte kungen. Den är billig i förhållande till storlek. En klassisk banderoll på 3x1m kostar t.ex bara en tusenlapp, jämfört med en plåtskylt som kostar det tredubbla. Banderollen håller i stort sett lika bra som plåtskylten, kan rullas ihop och sättas upp på många ställen, väger knappt någonting och kan innehålla massor av information.

VARIANTER

Det finns några olika varianter på banderoll beroende på användningsområde.

MESH

En hålig banderoll som används på blåsiga platser.

Blockout

En dubbelsidig banderoll med mellanlager som gör att man kan ha print på båda sidorna

Försträckt banderoll

En banderoll som hänger plant utan att "krulla sig". Är en snyggare variant när man ska hänga banderollen från toppen som en vepa istället för att spänna den mellan något.

PRINTBYRÅN

Ett vanligt företag behöver marknadsföring och informationsmaterial i storlek från visitkort till profilkläder, bildekor och banderoller, fotoväggar eller företagsflaggor. Oftast anlitas mellan 3-10 olika företag för att ta hand om dessa behov. Printbyrån gör allt detta och sparar därför in pengar till sina kunder. Genom vår maskinpark, vår erfarenhet, våra kontakter och samarbetspartners har vi möjlighet att trycka allt från visitkort till fototapeter utan att behöva anlita externa firmor för grafisk design.