Dekaler

Dark Knight of Marketing

Exempelpriser

Laminerade dekaler
100st 10x5cm 730kr
2st 60x20cm 590kr
10st 30x20cm 1050kr
500st 4x2cm 1380kr

Alla priser är ex moms.

För andra material än standarddekaler kontakta oss på Printan 0911-733 00.

DDekaler är självhäftande ark ofta i vinyl eller papper som man kärt kallar klistermärke.Dekaler kan vara allt från enkla etiketter i papper till avancerade utskurna dekaler med industriklister som sitter på oljiga ytor, dom kan vara laminerade på olika sätt eller ha luftkanaler för enklare applicering.

Dekaler har många användningsområden även om man kanske tänker på dom som likadana. Man kan använda dem som märkning på små saker eller för att dekalera bilar eller större saker. Man kan klä en dörr med en stor dekal eller klä in ett bord..

Dekal eller Dekor?

Precis som med affischer finns det en uppsjö av varianter på dekaler men vi ska försöka bena ut huvudskillnaderna på dekalernas huvudfiende. Dekoren.

Dekor är utskurna former medan dekal är printade former på en enda utskuren yta. Om en dekor är bokstaven A så skulle en dekal se ut som en trekant med ett printat A på.

VARIANTER

Vi ska här nämna några av de varianter på dekaler som finns.

Hårdfästande

En dekal som sitter som berget på alla ytor. Är ett måste på rostiga ytor eller feta plaster eller om man bara är lat och inte orkar rengöra innan man sätter sina dekaler.

Laminerade

Laminerade dekaler är vanliga och det skyddar dekalen så den håller i 7-10 år beroende på material. Laminat finns i blankt, matt och extra tjockt.

Lätthäftande dekal

När man vill kunna ta bort dekalen enkelt.

Luftkanaler

Bra för att underlätta applicering utan att få bubblor på stora dekaler.

Gekkodekaler

Dekaler man kan ta bort och sätta upp på ett nytt ställe. Extremt användbara.

Metallic effekt

Dekaler i guld, chrome, silver, brons mm ser riktigt lyxiga ut och kan ofta kombineras med print.

PRINTBYRÅN

Ett vanligt företag behöver marknadsföring och informationsmaterial i storlek från visitkort till profilkläder, bildekor och banderoller, fotoväggar eller företagsflaggor. Oftast anlitas mellan 3-10 olika företag för att ta hand om dessa behov. Printbyrån gör allt detta och sparar därför in pengar till sina kunder. Genom vår maskinpark, vår erfarenhet, våra kontakter och samarbetspartners har vi möjlighet att trycka allt från visitkort till fototapeter utan att behöva anlita externa firmor för grafisk design.